O projektu

Projekt “Zdrava staza okusa” je inovativna inicijativa Prve srednje škole Beli Manastir, pokrenuta u suradnji s Drugom srednjom školom Beli Manastir, Baranjskom čistoćom d.o.o. i Turističkom zajednicom Baranje. Cilj projekta je promocija zdrave prehrane, podrška lokalnim proizvođačima hrane te podizanje svijesti o održivosti u turizmu. Projekt je odobren od strane Ministarstva turizma i sporta s proračunom od 11 000 eura.

Kroz međusektorsku suradnju između strukovnih sektora, uključujući Strojarstvo, Elektrotehniku i računalstvo, Turizam i ugostiteljstvo te Ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju, učenici sudjeluju u raznim aktivnostima kao što su posjeti domaćim proizvođačima, izrada promidžbenih materijala te sudjelovanje na edukacijama o brizi za okoliš.

Jedan od glavnih rezultata projekta je izrada web stranice koja će predstaviti lokalne proizvođače hrane i njihove proizvode, obogaćujući turističku ponudu destinacije. Također, učenici su izradili samostojeću metalnu konstrukciju za izlaganje zdravih proizvoda na javnim događanjima i sajmovima.

Projekt “Zdrava staza okusa” predstavlja uspješan primjer suradnje obrazovnih institucija, lokalne zajednice i potpore Ministarstva turizma i sporta, te ima potencijal postati uzor drugim zajednicama u promicanju zdravih životnih stilova i održivog turizma.

Skip to content